Lezing ‘Oorlog in de lucht’

OORLOG IN DE LUCHT – Den Haag 1940-1945

Lezing door mevr. Dr. C. Glaudemans, co-auteur van het boek met de bovenstaande titel.

Maandag 9 mei, aanvang 19.30u, zaal open 19.00u.

Plaats: Wijkvereniging Bohemen, Waldeck en Kijkduin, Alphons Diepenbrockhof 2 (ingang achter Jumbo)

Toegang gratis voor leden, niet-leden €2,-, gaarne gepast betalen. S.v.p. aanmelden op info@walboduin, of tel. 3972351 (di en do ochtend)

Den Haag heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar geleden. Het oorlogsgeweld heeft duizenden slachtoffers geëist, de Joodse gemeenschap werd gedecimeerd en vele inwoners doorstonden de Hongerwinter niet. Ook door de luchtoorlog boven de stad vielen vele doden op Haags grondgebied. De luchtaanvallen, beschietingen, bombardementen, neerstortende vliegtuigen en V2-raketten hebben enorme schade in de stad aangericht en groot menselijk leed veroorzaakt.

Dr. Corien Glaudemans is historicus en archivaris.  Zij zal vertellen over de wijze waarop Den Haag – al ver voor het begin van de oorlog – maatregelen nam om de bevolking te beschermen en hoe de bevolking daarop reageerde. Centraal staat in haar lezing de oorlogsperiode.  Wat betekenden de vele maatregelen, zoals de verplichte verduistering, maar vooral de bombardementen en de lanceringen van de gevaarlijke V2-raketten voor de inwoners van Den Haag.