ANDERHALVE EEUW KRUIDENIEREN IN LOOSDUINEN

ANDERHALVE EEUW KRUIDENIEREN IN LOOSDUINEN

Tijdsbeelden van dorp naar stadsdeel

 

Lezing door Henk Lemckert

“In deze lezing breng ik een stuk basisgeschiedenis van mijn familie die reeds in 1833 is Loosduinen aan is komen waaien en daarna nooit meer is vertrokken. Anderhalve eeuw hebben ze in dat gebied levensmiddelen verkocht. Tegelijk laat ik een caleidoscoop aan beelden zien van de ontwikkeling van een tuindersdorp met ca. 350 mensen naar een stadsdeel waar tegenwoordig ongeveer 50.000 mensen wonen”. Aldus de heer Lemckert.

De heer Lemckert is niet alleen bekend van de winkels die door hem en eerder zijn familie gedreven zijn, maar ook van het zeer leesbare boekje “De wijk Bohemen”, dat meerdere drukken heeft beleefd. Niet echt een wonder, in een wijk met zoveel inwoners.

De lezing zal plaatsvinden op woensdag 11 oktober 2023, 14.00 in het verenigingsgebouw Walboduin, Alphons Diepenbrockhof 2, achterzijde Jumbo. De zaal is ook bereikbaar met een traplift.

Voor leden is de deelname gratis.  De lezing is ook voor niet-leden toegankelijk waarbij wij een bijdrage van 2 Euro vragen.

De lezing duurt ongeveer tweemaal rie kwartier met een pauze daartussen. Voor thee en koffie wordt gezorgd. Vragen zijn welkom!

In verband met de beschikbare capaciteit van de zaal vragen wij u zich aan te melden per mail info@walboduin.nl.

Noteer de datum in uw agenda voor deze bijzondere lezing!!