Afval scheiden

Afval scheiden: plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken

Van plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken (pmd) kunnen nieuwe producten gemaakt worden. Zoals kratten, blikjes, andere verpakkingen en wc-papier. Lees hieronder hoe u uw pmd kunt inleveren.

Pmd niet meer apart

Vanaf september 2023 haalt de gemeente pmd op een andere manier op (inzamelen). In de meeste wijken hoeft u pmd dan niet meer apart aan te bieden. U mag plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken dan in de vuilniszak bij het restafval doen. De afvalverwerker haalt de pmd op een later moment uit het restafval. Dit levert meer gerecycled pmd op.

In wijken waar pmd aan huis wordt opgehaald verandert er niets.

Veranderingen in stappen

De verandering gaat in stappen. Het begint in september in de stadsdelen Centrum, Segbroek, Scheveningen en Loosduinen. In oktober, november en december volgen Haagse Hout, Escamp, Laak en Leidschendam-Ypenburg. In december 2023 is het inzamelen van pmd in alle stadsdelen veranderd.

De gemeente laat via een sticker op de pmd-container weten wanneer de pmd-container niet meer in gebruik is voor pmd.

Wat verandert er?

Wijken waar pmd niet aan huis wordt opgehaald

Wordt in uw wijk pmd niet aan huis opgehaald? U kunt pmd dan bij het restafval doen. Of in een pmd-container bij een winkelcentrum doen. De pmd-containers in uw wijk worden weggehaald of omgebouwd tot andere containers.

Wijken waar pmd wel apart wordt opgehaald

Woont u in een wijk waar pmd aan huis wordt opgehaald? Dan verandert er niets. Dan heeft u een pmd-container aan huis. Bekijk wanneer afval in uw straat wordt opgehaald in de huisvuilkalender.

Belangrijke informatie:Het gescheiden aanbieden van papier/karton, textiel, glas en gft verandert niet. Het is niet mogelijk om deze afvalsoorten achteraf te scheiden.

Verandering Loosduinen

In Kijkduin, Ockenburgh, Madestein en Vroondaal verandert niets. In deze wijken wordt pmd aan huis opgehaald. De rest van Loosduinen hoeft pmd vanaf eind september niet meer te scheiden. Het pmd mag in de vuilniszak bij het restafval. De afvalverwerker haalt dit later uit het restafval. Dit levert meer gerecycled pmd op.

Eind september andere containers

Het weghalen of vervangen van de containers gebeurt in de laatste week van september. 2 weken eerder krijgen alle containers een sticker. Hierop staat dat de container binnenkort niet meer voor pmd zijn. Wanneer de container is aangepast, staat op de container wat daarin mag. De meeste pmd-containers veranderen in papiercontainers. 1 verandert in een restafvalcontainer en 3 worden verwijderd.

Pmd apart weggooien

De pmd-containers in de buurt van winkelcentra blijven staan. Winkelgebieden waar de pmd-containers blijven staan:

  • De Savornin Lohmanplein
  • Hildo Kroplaan
  • Kraayenstein
  • Loosduinse Hoofdstraat
  • Waldeck