Historie

Bij haar 60-jarig bestaan ontving de wijkvereniging in 2005 de stadspenning van de gemeente Den Haag.

Bij haar 60-jarig bestaan ontving de wijkvereniging in 2005 de stadspenning van de gemeente Den Haag.

Direct na de bevrijding, op 10 mei 1945, werd in de nieuwe wijk Bohemen een wijkvereniging opgericht met als voornaamste doel het organiseren van feestelijkheden ter gelegenheid van die heugelijke bevrijding.

De wijkvereniging was een belangrijk bindmiddel na de doorstane oorlogsellende. De onderlinge band werd opgebouwd en versterkt door het organiseren van allerhande activiteiten voor de leden en feesten rond Koninginnedag, Sint Nicolaas, etc. Hoewel de activiteiten wat anders gericht zijn, is dat in feite nog steeds de basis van het verenigingswerk.

Al snel werd het werkgebied van de wijkvereniging uitgebreid met Kijkduin.

Op 5 juni 1959 verkreeg de vereniging de toen vereiste Koninklijke goedkeuring.

Door een fusie met (Oud) Waldeck werd 30 december 1996 de naam veranderd in wijkvereniging Bohemen-Waldeck en Kijkduin.

Bij haar 60-jarig bestaan in 2005 ontving de wijkvereniging de stadspenning van de gemeente Den Haag.

Op zaterdag 9 mei 2015 werd het 70-jarig jubileum in verenigingsgebouw Walboduin gevierd. Hieraan werkten o.a. mee burgemeester Jozias van Aartsen, cabaretier/schrijver Wim de Bie en Amerika deskundige/adviseur Haagse Brug Willem Post. Met de burgemeester en Wim de Bie, die beide hun kindertijd in de wijk Bohemen doorbrachten, en buurtbewoner Henry Koks werden herinneringen opgehaald. Na de pauze kwam de geschiedenis van de wijken aan bod via interessante inleidingen door Bert van der Valk (geoloog) en Corry Hoekstra (voorzitter Stichting Oud-Loosduinen).  Willem Post ging in op het internationale karakter van de wijken. Voor de muzikale omlijsting zorgden Tiny Boekhout (piano) en het Walboduinkoor. De bijeenkomst werd druk bezocht. Organisatoren waren Nellie Spaans en Inge Camfferman.