Narcislaan 4, update 2

Narcislaan 4, update 2

Zoals al eerder is geschreven, is voor de bouw van een woongebouw voor de huisvesting van statushouders een omgevingsvergunning aangevraagd. Het Wijkberaad heeft daarop gereageerd door zienswijzen in te dienen. Voor zover ons bekend is dit ook gedaan door de VVE van Duinrande, het flatgebouw dat het meest zicht heeft op het geplande gebouw. Lees meer

Narcislaan 4, update 1

In de Loosduinse Krant van 22 maart staat op de voorpagina een artikel over de Narcislaan 4, gebaseerd op een ingezonden bijdrage van het wijkberaad. Eveneens op 22 maart is in de commissie Ruimte van de Gemeente vergaderd over de huisvesting van asielzoekers in Den Haag. Onderstaand bericht is een kort verslag van de voor de vestiging van statushouders aan de Narcislaan relevante onderwerpen. Op 23 maart verscheen bij de overheidsberichten de aankondiging van de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het pand. De bijgevoegde tekening van het aanzicht van het gebouw is afkomstig uit die aanvraag. Op dinsdag 12 april is er van 17-20u een inloop over dit onderwerp in hotel Atlantic.

Lees meer

Narcislaan 4

Narcislaan 4

Begin oktober 2016 kregen de bewoners van de buurt Meer en Bos, gelegen tussen landgoed Meer en Bos en de Kijkduinsestraat een brief van de Gemeente in de bus met de aankondiging dat het huidige voormalige schooltje aan de Narcislaan 4, plaats moet maken voor een appartementengebouw van 3 à 4 woonlagen voor maximaal 100 statushoudende asielzoekers in gezinsverband.

Het voormalige schoolgebouwtje aan de Narcislaan 4

Lees meer

Daar gaan de populieren

De grote populieren, die langs de Mozartlaan bij de Palestrinaweg stonden, zijn onlangs gekapt. Volgens de Gemeente is deze soort populieren aan het einde van hun levensduur gekomen en beginnen ze gevaarlijk te worden door afbrekende takken en zelfs door helemaal tegen de vlakte te gaan. De meest van de betreffende populieren zijn nu zo’n 60 à 70 jaar oud en destijds aangeplant omdat ze door hun snelle groei de nieuwe wijken snel een groen aanzien gaven. Al maanden waren de stammen omwikkeld met een sticker waarop hun kap werd aangekondigd. Het gemeentelijk beleid is er op gericht om de gevelde bomen te vervangen door andere exemplaren.

De Canadezen zijn terug

De Canadese ganzen die nu al jaren wijk Bohemen in toenemende aantallen bevolken, zijn begin februari weer teruggekeerd van hun winterverblijf bij open water. Slechts vier ganzen hebben de winter in Bohemen doorgebracht, kennelijk uit solidariteit, omdat één exemplaar een gebroken vleugel heeft.

 

Opknapbeurt Meer en Bos

Eind oktober bracht wethouder Revis op verzoek van het wijkberaad een bezoek aan Landgoed Meer en Bos. Het wijkberaad maakt zich al jaren zorgen over de achteruitgang van het landgoed en is blij met de uiteindelijke toezegging van de wethouder om geld ter beschikking te stellen voor een hersteloperatie.

Wethouder Revis, geflankeerd door leden van bestuur en commissie ROWM

Inmiddels is men begonnen met de eerste werkzaamheden. Om verdere erosie van de zogenaamde ‘kloosterwal’ tegen te gaan is het pad dat op de wal loopt, omzoomd met boomstammetjes en is op een aantal plaatsen op de hellingen klei aangebracht om het zand vast te houden.

Het pad op de kloosterwal is afgezet met stammetjes

In en over de ringsloot liggen veel boomstammetjes en takken

De ringsloot is bij de waterinlaat sterk verzand

Ook de ringsloot is aangepakt. Dat was het meest dringend bij de waterinlaat bij de Muurbloemweg. Daar was in de loop der jaren zoveel zand in het water terechtgekomen, dat het in standhouden van het waterpeil in het Segmeertje en de overige waterlopen in Meer en Bos in gevaar kwam. De sloot is nu over de hele lengte uitgediept en boomstammetjes en andere obstakels zijn verwijderd.

Veel landgoederen staan bekend om hun ‘stinzenflora’. Dat zijn planten zoals daslook, wilde hyacinth en sneeuwklokje, die destijds zijn aangeplant om de bossen te verfraaien. Voor deze grondbloeiers is voldoende licht noodzakelijk. Mede daarom wordt het bos uitgedund. Om schade aan de bodem zoveel mogelijk te beperken, worden de stammen per paard naar de paden vervoerd.

Om de bodem zo min mogelijk te verstoren, worden gerooide bomen met een paard versleept.

Stormen in de afgelopen jaren hebben vooral aan de westkant van het Segmeertje veel bomen doen sneuvelen. Dat wordt o.a. veroorzaakt door de hoge flat bij de Heliotrooplaan, die de wind versterkt. Ter vervanging worden jonge boompjes aangeplant. Ook de gaten die in de mooie beukenlanen en de eikenlaan zijn gevallen, worden op die manier opgevuld

Voorontwerp knelpuntenaanpak Noordwestelijke Hoofdroute

ris294613-vaststelling-voorontwerp-machiel-vrijenhoeklaan-sportlaan-inclusief-groenzoneIn de vergadering van de Commissie Leefomgeving van de Gemeente Den Haag wordt op 23 september onderstaand raadsvoorstel besproken dat op 29 september aan de Gemeenteraad wordt voorgelegd. Mocht u belangstelling hebben voor dit onderwerp, dan is lezing van het onderaan genoemde hoofddocument zeer verhelderend. Lees meer

Diefstal uit auto’s

Diefstal uit auto’s is in de regio Haaglanden één van de meest voorkomende misdrijven. Wat kunt u doen om inbraak te voorkomen?

In Loosduinen is een toename van het aantal aangiftes van diefstallen uit auto’s. Inbraak in uw auto zorgt voor veel narigheid. Naast het verlies van waardevolle spullen wordt uw auto meestal beschadigd. De inbreker heeft uw ruit ingetikt en al het glas ligt in de auto. Of het slot van uw auto is geforceerd en de lak beschadigd.

Auto-op-slot-buit-eruit1Zichtbaar achtergelaten goederen zijn aantrekkelijk voor dieven. Veel auto-inbraken zijn dan ook gelegenheidsdiefstallen. Zorg daarom altijd dat uw auto leeg is! Of leeg lijkt.

Tips om de kans op auto-inbraak zo klein mogelijk te maken:

  • Doe uw auto altijd op slot. Ook als u kort iets af moet geven of betaalt bij de benzinepomp.
  • Neem altijd uw navigatiesysteem en radio mee uit de auto. Wis ook eventuele sporen van zuignapjes.
  • Laat zien dat er niets waardevols in uw auto ligt. Zet bijvoorbeeld uw dashboardkastje open.
  • Parkeer op goed verlichte plaatsen.
  • Doe tijdens het rijden de achterportieren en die van de passagiers op slot. Als u voor het stoplicht staat, kan een dief de spullen makkelijk pakken. Leg uw tas uit het zicht.
  • Noteer het merk, typenummer en serienummer van de autoradio en het navigatiesysteem. Dan kunt u na diefstal een goede omschrijving van uw eigendommen geven als u aangifte doet bij de politie.

Let naast navigatiesystemen en autoradio’s ook op de volgende spullen:

  • telefoons, tablets en laptops
  • autopapieren
  • foto- of videocamera’s
  • jassen en tassen

Is uw auto opengebroken?

Doe altijd aangifte als uw auto is opengebroken. Daardoor krijgt de politie steeds meer informatie over deze vorm van criminaliteit. Daarmee kan de politie beter actie ondernemen. Aangifte kunt u doen op het politiebureau, maar ook op de site van de politie: www.politie.nl.

Cadeau voor mantelzorgers en vrijwilligers

webwinkel-afbeelding (1)De belangeloze inzet vrijwilligers van mantelzorgers is bijzonder vindt gemeente Den Haag. Zij doen belangrijk werk en dat verdient een waardering. Als dank voor hun inzet mogen alle Haagse vrijwilligers en mantelzorgers óók in 2016 een cadeau uitkiezen in de webwinkels die de gemeente speciaal voor hen heeft geopend.

Via deze webwinkels kunnen mantelzorgers en vrijwilligers met hun webwinkel-tegoed een voor hen persoonlijk passende vorm van waardering kiezen. Het tegoed kan aan meerdere cadeaus worden besteed.

Wat zit er in de webwinkel?

De webwinkel, is gevuld met een enorme keuze aan cadeaus. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dagje naar Madurodam, of voor een voucher van Rituals, Dille & Kamille of Oil & Vinegar. Je kunt er ook voor kiezen om naar de bioscoop te gaan of te gaan zwemmen in een van de Haagse zwembaden.
Een greep uit het aanbod: een wedstrijd van ADO Den Haag, schaatsen of skiën in De Uithof, Sea Life Scheveningen, Omniversum, overnachting Crowne Plaza, film Pathé, Mauritshuis, Koninklijke Schouwburg, Haagse zwembaden, vouchers van Dille & Kamille, Rituals en Oil & Vinegar, digitale weegschaal, tegoed HTM, 3-gangen menu Humphrey’s, Madurodam, Stomerij Palthe, Mathijs Maaltijdbox

 

Mantelzorgers kunnen zich registreren en hun waardering uitkiezen op www.denhaagmantelzorg.nl/webwinkel

Vrijwilligers kunnen zich registreren en hun waardering uitkiezen op www.denhaagdoet.nl/webwinkel.

 

Zij hebben ’t verdiend!

 

Subsidie voor kleine VvE’s

VvE-balie-container-4

Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) tot en met 9 appartementen kunnen subsidie krijgen voor het opstellen van een Meerjaren Duurzaam Onderhoudsplan (MDOP). Ook komt er een fonds voor kleine VvE’s. Belangstellenden kunnen een e-mail sturen naar vvebalie@denhaag.nl. Meer informatie via de vve balie van de gemeente Den Haag.